למביאסי מפנק: נאגטס עוף, ביצייה בנוסח אבולעפיה וגם סופלה

יוחנן למביאסי No Comments on למביאסי מפנק: נאגטס עוף, ביצייה בנוסח אבולעפיה וגם סופלה
21:04
29.04.24
קובי פינקלר No Comments on עידו אביב וקאלקידן מהרי הי"ד נפלו בעזה; "השארת לבבות מרוסקים"

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

נאגטס עוף למביאסי

מרכיבים
לכ-40 נאגטס:
ק"ג עוף טחון (חצי קילו פרגיות וחצי קילו חזה)
חצי כפית פטרוזיליה יבשה
גבעול סלרי, מגורר בפומפייה דקה
כפית אבקת שום
כפית אבקת בצל
חצי כפית חרדל
חצי כפית פפריקה
2 כפות פירורי לחם
2 כפות מים
רבע כפית פלפל שחור
כפית וחצי מלח
לבלילה ולטיגון:

קמח כוס וחצי
3 ביצים טרופות
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
מערבבים את העוף הטחון עם שאר המרכיבים ולשים מעט

מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים מהתערובת נאגטס קטנים. מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה. מעבירים את התבנית למקפיא לשעה, כדי שהתערובת תתייצב

מכינים קערה עם קמח וקערה עם ביצים טרופות, טובלים את הנאגטס בקמח, בביצים הטרופות ושוב בקמח ומסדרים שוב על נייר האפייה. בשלב הזה אפשר לטגן את נאגטס, או לחלופין להחזיר אותם למקפיא להתייצבות מוחלטת ואז להעביר לשקיות אטומות ולשמור בהקפאה.

אם רוצים להמשיך בהכנה, מטגנים את הנאגטס בשמן עמוק וחם כ-4 דקות מכל צד, עד שהם מזהיבים. מעבירים לנייר סופג. מגישים מיד עם קטשופ, מיונז, פלחי לימון או כל מטבל שאוהבים.

ביצייה בנוסח אבולעפיה

מרכיבים (4 מנות):
4 לחמניות עגולות
5 עגבניות גדולות
בצל קצוץ
שמן זית
מלח
פלפל
פפריקה
4 ביצים
גבינת עיזים, מוצרלה, תרד, מנגולד, או תירס – רק אם רוצים

אופן ההכנה:
מכינים מראש סלט עגבניות מבושל: מזהיבים את הבצל במחבת עם מעט שמן זית.

חולטים את העגבניות ומקלפים. חותכים לקוביות ומוסיפים לתוך המחבת.

מתבלים במלח, פלפל ופפריקה ומבשלים על אש בינונית עד שהעגבניות מתרככות. את השלב הזה אפשר להכין מראש.

בינתיים, חותכים את הכיפה העליונה של הלחמניות ומרוקנים את תוכנן. משאירים דופן בעובי של כ-1 ס"מ.

ממלאים את הלחמניות בסלט העגבניות, מעל מפזרים מעט גבינה, ומעל הכל שוברים ביצה.

מזלפים מעט שמן זית מלמעלה, מפזרים מלח ופלפל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-10-15 דקות (תלוי במידת העשייה הרצויה של הביצים)

סופלה שוקולד מהיר ומושלם

קערה אחת, ללא מיקסר ובלי הרבה ביצים
מצרכים (3-4 מנות):
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה / מחמאה
4 כפות גדושות סוכר
2 ביצים
קמצוץ מלח
חצי כוס קמח תופח

למילוי:
3-4 קוביות שוקולד לבן/מריר

אופן הכנה:
מחממים תנור מראש ל180 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם!)

ממיסים במיקרוגל את קוביות השוקולד המריר עם החמאה ומערבבים לתערובת שוקולדית חלקה (מומלץ להשתמש בקערה יחסית גדולה שתכיל את כל החומרים).

מוסיפים סוכר וקמצוץ מלח ומערבבים. מוסיפים קמח ומערבבים. מוסיפים ביצה אחת ומערבבים, ביצה שניה ומערבבים.

משמנים כוס/תבנית שקעים ויוצקים את התערובת לגובה שני שליש. מטמינים בכל שקע קוביית שוקולד.

מכניסים לתנור ואופים במשך 10-12 דקות, עד שהצדדים אפויים, בפנים נוזלי ומלמעלה יש קרום אפוי (כדאי להשתמש בסטופר שכן אפית יתר תהפוך את הסופלה למרקם עוגתי יבש ולא נוזלי מבפנים).

מגישים מיד.
*ניתן להגיש לצד גלידת וניל, קצפת או תותים/דובדבנים טריים.



0 תגובות